
ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ
Υλικά
- 1 φαρίνα 500 γρ.
- 250 γρ. βούτυρο
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- 250 γρ. φέτα
- 250 γρ. ανθότυρο
- 1 αυγό
- αλάτι, πιπέρι
- δυόσμος
- 1 αυγό για άλλειμα
- λίγο σουσάμι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και στη μέση κάνουμε μια λακουβίτσα και προσθέτουμε το βούτυρο και το γιαούρτι.
- Ανακατεύουμε με το χέρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
- Όταν είναι έτοιμη η ζύμη ανοίγουμε σε φύλλο και με ένα ποτήρι του κρασιού ή στρογγυλό κουπ πατ κόβουμε κύκλους.
- Ανακατεύουμε τα τυριά με το αυγό και το δυόσμο προσθέτοντας αλατοπίπερο κατά βούληση.
- Γεμίζουμε κάθε κύκλο με μια κουταλιά γέμιση και κλείνουμε σε μισοφέγγαρα κολλώντας τις άκρες με νερό έχοντας βρέξει τα δάχτυλα μας.
- Αλείφουμε με τον κρόκο αυγού που έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
