Τυροπιτάκια κουρού

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ


Υλικά
  • 1 φαρίνα 500 γρ.
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 250 γρ. φέτα
  • 250 γρ. ανθότυρο
  • 1 αυγό
  • αλάτι, πιπέρι
  • δυόσμος
  • 1 αυγό για άλλειμα
  • λίγο σουσάμι (προαιρετικά)


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και στη μέση κάνουμε μια λακουβίτσα και προσθέτουμε το βούτυρο και το γιαούρτι. 
  2. Ανακατεύουμε με το χέρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. 
  3. Όταν είναι έτοιμη η ζύμη ανοίγουμε σε φύλλο και με ένα ποτήρι του κρασιού ή στρογγυλό κουπ πατ κόβουμε κύκλους.
  4. Ανακατεύουμε τα τυριά με το αυγό και το δυόσμο προσθέτοντας αλατοπίπερο κατά βούληση.
  5. Γεμίζουμε κάθε κύκλο με μια κουταλιά γέμιση και κλείνουμε σε μισοφέγγαρα κολλώντας τις άκρες με νερό έχοντας βρέξει τα δάχτυλα μας. 
  6. Αλείφουμε με τον κρόκο αυγού που έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με σουσάμι.
  7. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.



Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget