Pancakes

Αφράτα pancakes

PANCAKES


Αυτά τα pancakes είναι το τέλειο ξεκίνημα για μια τεμπέλικη Κυριακή ή ένα απολαυστικό brunch. Χρειάζονται μόλις 7 υλικά, ετοιμάζονται στο πι και φι, και μπορούν να σερβιριστούν είτε με γλυκές είτε με αλμυρές προσθήκες. Ό,τι κι αν προτιμάς, το αποτέλεσμα είναι πάντα ένα: αφράτα, χρυσαφένια pancakes που θα γίνουν αγαπημένη συνήθεια.
 
 

Υλικά (Για περίπου 6 pancakes)

  • 2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
  • 3/4 φλ. γάλα
  • 1 αυγό
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • Λίγο λάδι ή βούτυρο για το τηγάνι


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε το λιωμένο βούτυρο, το γάλα και το αυγό μέχρι να ενωθούν καλά.
  2. Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  3. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να έχουμε έναν λείο, αλλά όχι παραχτυπημένο χυλό.
  4. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και το λαδώνουμε ή το βουτυρώνουμε ελαφρώς.
  5. Ρίχνουμε μια κουτάλα από το μείγμα στο τηγάνι. Όταν αρχίσουν να εμφανίζονται φουσκάλες στην επιφάνεια, το γυρίζουμε προσεκτικά να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
  6. Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα, προσθέτοντας λίγο λίπος κάθε φορά για να μην κολλήσουν.
  7. Σερβίρουμε ζεστά με toppings της επιλογής μας: Μερέντα και φράουλες, μέλι και κανέλα, φυστικοβούτυρο, ή ό,τι άλλο μας εμπνέει εκείνη τη στιγμή.


Δημιουργός συνταγής: Sophia Gazi

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget