
PANCAKES
Αυτά τα pancakes είναι το τέλειο ξεκίνημα για μια τεμπέλικη Κυριακή ή ένα απολαυστικό brunch. Χρειάζονται μόλις 7 υλικά, ετοιμάζονται στο πι και φι, και μπορούν να σερβιριστούν είτε με γλυκές είτε με αλμυρές προσθήκες. Ό,τι κι αν προτιμάς, το αποτέλεσμα είναι πάντα ένα: αφράτα, χρυσαφένια pancakes που θα γίνουν αγαπημένη συνήθεια.
Υλικά (Για περίπου 6 pancakes)
- 2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
- 3/4 φλ. γάλα
- 1 αυγό
- 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- ½ κ.γ. αλάτι
- Λίγο λάδι ή βούτυρο για το τηγάνι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ χτυπάμε το λιωμένο βούτυρο, το γάλα και το αυγό μέχρι να ενωθούν καλά.
- Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Προσθέτουμε τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να έχουμε έναν λείο, αλλά όχι παραχτυπημένο χυλό.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και το λαδώνουμε ή το βουτυρώνουμε ελαφρώς.
- Ρίχνουμε μια κουτάλα από το μείγμα στο τηγάνι. Όταν αρχίσουν να εμφανίζονται φουσκάλες στην επιφάνεια, το γυρίζουμε προσεκτικά να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
- Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα, προσθέτοντας λίγο λίπος κάθε φορά για να μην κολλήσουν.
- Σερβίρουμε ζεστά με toppings της επιλογής μας: Μερέντα και φράουλες, μέλι και κανέλα, φυστικοβούτυρο, ή ό,τι άλλο μας εμπνέει εκείνη τη στιγμή.
Δημιουργός συνταγής: Sophia Gazi
