Χοντρά, μαλακά cookies με κομμάτια σοκολάτας (χωρίς μίξερ)

Μαλακά cookies με κομμάτια σοκολάτας – σπιτικά, χωρίς μίξερ

ΧΟΝΤΡΑ, ΜΑΛΑΚΑ COOKIES ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


Μυρωδάτα, λαχταριστά cookies με μαλακή καρδιά και πλούσια γεύση σοκολάτας – ό,τι πρέπει για καφέ, γάλα ή… νυχτερινή επιδρομή στην κουζίνα!

 

Υλικά (για περίπου 16 μεγάλα cookies):

  • 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 ½ κ.γ. κορν φλάουρ (μην το παραλείψετε, τα κάνει πιο μαλακά)
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 170 γρ. αγελαδινό βούτυρο (λιωμένο – όχι μαργαρίνη)
  • 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 135 γρ. καστανή μαλακή ζάχαρη με μελάσα (την σκούρα)
  • 1 μεγάλο αβγό + 1 κρόκος (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη (55–58% κακάο) – όχι σταγόνες


Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τη σόδα, το αλάτι και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  2. Σε δεύτερο μπολ, λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων. Προσθέτουμε την κρυσταλλική και την καστανή ζάχαρη, το αβγό, τον επιπλέον κρόκο και τη βανίλια. Ανακατεύουμε με σύρμα ή κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
  3. Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε στο τέλος τη ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε ξανά για να πάει παντού.
  4. Καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Αυτό το βήμα είναι σημαντικό για να κρατήσουν το σχήμα τους και να μη απλώσουν υπερβολικά στο ψήσιμο.
  5. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά ώστε να πλάθεται πιο εύκολα.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 165°C, στον αέρα. Στρώνουμε δύο λαμαρίνες με αντικολλητικό χαρτί.
  7. Με εργαλείο για παγωτό, πλάθουμε μπάλες περίπου 55 γρ. η καθεμία. Τις τοποθετούμε στις λαμαρίνες, αφήνοντας αρκετό κενό μεταξύ τους γιατί απλώνουν ελαφρώς.
  8. Ψήνουμε για περίπου 11 λεπτά — τα μπισκότα θα φαίνονται μαλακά και ίσως λίγο άψητα στη μέση, αλλά έτσι πρέπει. Μην τα παραψήσετε!
  9. Τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω στη λαμαρίνα για 10 λεπτά, κι έπειτα τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
  10. Όταν κρυώσουν εντελώς, τα φυλάμε σε μεταλλικό κουτί ή αεροστεγές δοχείο. Διατηρούνται μαλακά και φανταστικά για 3–4 μέρες (αν προλάβουν!).

Πρόταση: Αν θέλουμε, μπορούμε να φυλάξουμε λίγη έξτρα σοκολάτα για να την πατήσουμε ελαφρώς πάνω στα μπισκότα πριν τα ψήσουμε — πιο εντυπωσιακά και σοκολατένια!

Μαλακά cookies με κομμάτια σοκολάτας – σπιτικά, χωρίς μίξερ

Δημιουργός συνταγής: Νατάσα Αθανασιάδου

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget